085 – 792 3994 info@foodnmood.nl

Onze wijnen

Goed eten moet je combineren met een goede wijn. Je hebt alles al bij ons besteld en je moet nog altijd even langs de Gall & Gall om ‘een lekker wijntje’ te halen. Maar wat is een lekker wijntje? Welke wijn moet je schenken bij het diner van Food ’n Mood?

Dus je gaat Googlen. ‘Wijn bij vis’ zoek je en het antwoord is dat een Chardonnay een goede wijn is bij vis. Maar bij welke vis? En hoe is de vis bereid? Dat zijn allemaal vragen die meespelen. Daarbij is de ene Chardonnay niet de andere Chardonnay. Kortom: je ziet door de Chardonnay’s het bos niet meer.

Wij adviseren welke wijn je het best kan schenken bij welk gerecht. Hieronder een overzicht van onze wijnen.

 

 

Onze wijnkaart

Santa Helena Varietal Chili Rose 75 cl.

Uitbundig rood fruit loopt voorop in deze bleekroze rosé. De geur doet denken aan verse aardbeien en zachte pruimen. Dit komt terug in de smaak. Met verfrissende zuren en wederom heerlijk rood fruit in de afdronk.

Wijn/Spijs combinatie

Zo’n rosé is niet alleen maar lekker op terrasjes en andere zonnige plekken. Maak er gerust iets lekkers bij, zoals een quiche met groenten, een Vietnamese salade met varkensvlees of een wrap met ham en pesto. Pittig kan hij aan, dus Aziatisch is absoluut ook een optie.

Past goed bij: quiche, varkensvlees, ham, Aziatische gerechten

Druivenras: Cabernet Sauvignon

Santa Helena Varietal Merlot 75 cl.

Wijnkaart omschrijving

Luchtige Merlot met de kleur van rode pruimen. Aromatisch fruit in het glas: bessen, bramen, kersen, aardbeien en pruimen. Samengesmolten met kruiden en wat tabak en vanille. Subtiele fluwelige tannines, milde zuren, gemakkelijk drinken.

Wijn/Spijs combinatie

Door zijn soepele karakter is deze Merlot een overtuigende allrounder. Handige wijn dus voor recepties, zakelijke borrels, feesten en andere bijeenkomsten met veel mensen. Hij combineert ook prima met verschillende keukens: van een Hollandse hutspot tot een Mexicaanse enchillada met courgette of gehakt en van Italiaanse worstjes met venkel tot Chinese pannenkoekjes met knapperige eend.

Past goed bij: pasta met gehakt, Mexicaans, kruidige worstjes, hamburgers, bonen

Druivenras: Merlot

Santa Helena Chardonnay 75cl

Wijnkaart omschrijving

Duidelijk Sauvignon Blanc uit de Nieuwe Wereld: enerzijds tropisch, anderzijds groenig. Lichtgeel van kleur met wat groenige tinten. Met aroma’s van rijp exotisch fruit zoals mango en ananas, maar ook de frisheid van appeltjes, citrus en een beetje zachte kruiden. Met een frisse en fruitige afdronk. Om lekker jong te drinken.

Wijn/Spijs combinatie

Zoals vaak bij Sauvignon Blanc het geval is, drinkt deze wijn heerlijk overdag. Echt een wijn voor op de lunchtafel, onder een parasol, in het gras of bij een borrel. Iets erbij serveren? Lichte geitenkaas is een klassieker. In een salade, op een broodje (met walnoten, honing en rucola) of gewoon zo ‘uit het vuistje’. Andere opties: gegrilde sardientjes, makreel, inktvis van de barbecue, gamba’s met knoflook, kip of pasta met een pittige, dan wel tomatensaus.

Past goed bij: geitenkaas, sardines, makreel, inktvis, gamba’s, kip

Druivenras: Sauvignon Blanc

Santa Helena Sauvignon Bl.Chili 75 cl.

Wijnkaart omschrijving

Duidelijk Sauvignon Blanc uit de Nieuwe Wereld: enerzijds tropisch, anderzijds groenig. Lichtgeel van kleur met wat groenige tinten. Met aroma’s van rijp exotisch fruit zoals mango en ananas, maar ook de frisheid van appeltjes, citrus en een beetje zachte kruiden. Met een frisse en fruitige afdronk. Om lekker jong te drinken.

Wijn/Spijs combinatie

Zoals vaak bij Sauvignon Blanc het geval is, drinkt deze wijn heerlijk overdag. Echt een wijn voor op de lunchtafel, onder een parasol, in het gras of bij een borrel. Iets erbij serveren? Lichte geitenkaas is een klassieker. In een salade, op een broodje (met walnoten, honing en rucola) of gewoon zo ‘uit het vuistje’. Andere opties: gegrilde sardientjes, makreel, inktvis van de barbecue, gamba’s met knoflook, kip of pasta met een pittige, dan wel tomatensaus.

Past goed bij: geitenkaas, sardines, makreel, inktvis, gamba’s, kip

Druivenras: Sauvignon Blanc